Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
CF pris Mona Lund Veie nettsak

CF-prisen til Mona Lund Veie


cf-prisen, fagrådet, organisasjonen
23.04.2023
Sharon Gibsztein

Det er med stolthet og glede vi tildeler årets CF-pris til Mona Lund Veie. Mona er fysioterapeut av yrke, og har vært en viktig og faglig solid stemme i CF-miljøet i mer enn ti år. Siden 2009 har hun sittet i vårt fagråd, og de siste årene også vært rådets leder. Prisoverrekkelsen fant sted lørdag 22. april i Sandvika i forbindelse med Læringsdagen 2023.

 

CF-prisen deles ut til en person som har gjort ekstraordinær innsats for CF; utover det som anses som forventede arbeidsoppgaver. Prisen deles ut i tilknytning til foreningens årsmøte og er åpen for alle. Det betyr at CF-prisen kan deles ut til helsepersonell, til en som har CF eller andre som har gjort en spesiell innsats for CF. 

Nedenfor kan du lese juryens begrunnelse, som ble lest opp under festmiddagen lørdag 22. april for en fullstendig uvitende og overrasket Mona i forbindelse med årets Læringsdag- og årsmøtehelg 2023 i Sandvika utenfor Oslo. 

 

Juryens begrunnelse

CF-prisen 2023 tildeles en person som har vist stort engasjement over mange år, både gjennom foreningen og i sitt daglige virke. Vedkommende har over flere tiår opparbeidet seg en enorm kompetanse som kommer oss til gode.

Årets prisvinner stabbet sine barnsben i en bygd i Sør-Øst-Norge, som etter endt 3-årig VGS tok turen over fjellet, nærmere bestemt Bergen, for videre utdanning.

Det meldes at årets prisvinner er ei målrettet og bestemt dame, som vet hva hun vil – noe vi medlemmer av foreningen har merket og nyter godt av. Hun er en omsorgsfull person – både på jobb og i hjemmet, hun er snill og har en utpreget rettferdighetssans.

Prisvinneren er strukturert i alt hun foretar seg, og hun viser stor grad av profesjonalitet.

På hjemmebane utviser hun gode ferdigheter innen kokkekunst og ikke minst som baker, der gjærbakst er hennes spesialitet. Hun er ei aktiv dame, og hun tar like gjerne beina fatt som skiene når går turer – gjerne på hytta i Verdal. Hun er også glad i å sykle. Hun tok ofte sykkel på jobb – en strekning på 15 km. Da visste barna at de dagene hun lot bilen stå, ble middagen servert senere enn vanlig.

Men aktivitetene og engasjementet stopper ikke her; hun er glad i å synge, og har vært aktiv i kor, både i Bergen og på Levanger, i tillegg til å være et aktivt medlem i Røde Kors.

Som studine innen fysioterapi i Bergen 93/94, valgte hun å ta praksisen sin i Levanger, som også har blitt hennes endestasjon – hun ble nemlig truffet av amors piler. I 1998 traff hun Ivar, som hun fortsatt er gift med. Og i en fem-års periode fra år 2000 kom det tre barn på løpende bånd.

I tillegg til hus og heim, fast jobb som fysioterapeut på sykehuset i Levanger, har hun siden 2009 hatt fast plass i CF-foreningens Fagråd, der hun også nå er leder. Som om ikke det var nok har hun også tatt en master, der hun har forsket på KOLS opp mot fysioterapi.

Mona Lund Veie; du tildeles herved årets CF-pris for ditt utrettelige arbeide innen CF-miljøet. Du stiller på hvert møte i NFCFs hovedstyre, som foregår både på kvelder og helger, der du viser et stort engasjement. I tillegg stiller du på alle Senterrådsmøter i egenskap av ditt verv som leder i Fagrådet. Du viser en genuin interesse innen miljøet – du reiser hvert år på den årlige europeiske CF-kongressen, og du beriker miljøet med den lærdommen du tar med deg derfra. Vi merker godt dine gode strukturerte, omsorgsfulle og profesjonelle egenskaper.

Så kjære Mona – det er en glede å overrekke deg årets CF-pris, på vegne av Norsk forening for cystisk fibrose.

Gratulerer!

 

 

 

 


Chiesi Pharma Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Viatris Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen